Nyhetsrom

    

Mobilapp erstatter synsundersøkelsen hos optikeren

(2013-09-16) Med en billig og enkel ekstralinse på mobilskjermen kan alle snart ta sin egen synssjekk. Forskere i USA har utviklet den nye teknologien. Den består av en mobilapplikasjon og en avtakbar ekstraoptikk for smarttelefoner. Netra-systemet, som innovasjonen kalles, beregner brillestyrke. Den kan dermed erstatte både optikere og dyrt utstyr.
Les mer page_white_acrobat.png


Favoptic tilbyr en helt ny måte å prøve ut briller online

(2013-05-16) Favoptic har lansert et nytt verktøy som gjør det mulig å prøve innfatningen direkte på nettstedet deres. Du laster bare opp et bilde av deg selv, deretter kan du prøve innfatningene du synes du passer best i. I motsetning til andre, liknende nettløsninger, viser Favoptics patentsøkte verktøy selve forholdet mellom innfatningen og ansiktet - noe som gjør bildet veldig realistisk.
Les mer page_white_acrobat.png


Bytt utseende med Favoptics Iphone-app.

(2010-12-17) Cool, smart, klassisk eller sporty – med et par briller kan du enkelt variere utseendet ditt. Nå lanserer Favoptic en Iphone-applikasjon som gjør det mulig å prøve over 200 populære brillemodeller direkte på portrettbildet ditt i mobilen. Applikasjonen ble sluppet i forrige uke. Nå topper den App Store-listen over gratis applikasjoner, i kategorien Lifestyle.
Les mer page_white_acrobat.png


Optikernes sentralorganisasjon og de fem største leverandørene ble bøtelagt med over en milliard kroner

(2010-07-14) Ifølge Favoptic.com, et svensk foretak som selger billige briller på nettet, er det altfor mange aktører som sammen prøver å skru prisene på briller unødig mye opp. Derfor er Favoptic.com fornøyd med Bundeskartellamts vedtak om å bøtelegge optikernes sentralorganisasjon i Tyskland og de fem største glassleverandørene i Europa (blant andre Carl Zeiss) for å ha ulovlig samarbeid for å heve glassprisene.
Les mer page_white_acrobat.png


Favoptic: Ingen forskjell i brillekvalitet, men store prisforskjeller

(2009-12-05) Nettutfordreren på det europeiske brillemarkedet, Favoptic.com, gleder seg over undersøkelsen av kvaliteten på briller, utført av Sveriges tekniske forskningsinstitutt. Undersøkelsen avliver myten om at det er store forskjeller på glass og innfatninger fra ulike optikere i Sverige, Finland og Norge. Favoptic stiller likevel spørsmål ved hvorfor rapporten utelater nettaktørene. Deres briller har samme kvalitet, men koster oftest en brøkdel sammenliknet med de optikerbutikkene som var med i undersøkelsen.
Les mer page_white_acrobat.png


Nettutfordreren Favoptic spisser tilbudet sitt til norske brillekunder

(2009-09-22) Favoptic har tilbudt kunder i Norge å kjøpe briller via nettet i flere år. Årsaken til suksessen er blant annet den lave prisen og den enkle måten å låne hjem og kjøpe briller. Nå utvider foretaket tilbudet sitt og lanserer Favoptic Personal Print, en ny tjeneste som innebærer at norske kunder enkelt kan designe sine egne briller.
Les mer page_white_acrobat.png